Design 12

mandag: 08:00 - 18:00 | tirs-tors: 07:30 - 18:00 | fre: 07:30 - 15:00

bestil en tid

51 37 39 40

  • Silder
  • Imagesilder

Sport

Kiropraktorerne har via ekstrauddannelse forstærket deres kompetancer indenfor sportsskadebehandling. Stadig flere atleter både på motions- og professionelt plan benytter sig af muligheden for at få en kiropraktor til at undersøge og eventuelt behandle kroppens led. Kiropraktisk behandling er en særdeles effektiv behandling for en række sportsskader.
Hos kiropraktorerne Havnegade fokuserer vi selvfølgelig på den enkeltes specifikke problem, men vi søger samtidig at analysere den sammenhæng, hvori det eksisterer, ved at foretage en analyse af næsten samtlige kroppens led og deres overordnede måde at fungere sammen på. Det giver os en mulighed for, at arbejde hen mod en total optimering af bevægeapparatet

Lyskeskader

Der kan være både ledmæssige såvel som muskelmæssige forklaringer på lyskeskader. Egentlige muskelskader i lysken opstår oftest fordi en af musklerne i området i forvejen er overspændt. Ved analyse af alle leddene i benene, bækkenet og lænden findes årsagen til spændingerne. Rettes de bagvedliggende ledproblemer slapper muskulaturen af og får derved normaliseret sin blodforsyning, hvilket fremskynder ophelingen væsentligt. Ved denne tilgang til behandlingen opnås ikke alene en langt hurtigere løsning på problemet, men der er samtidigt gjort en indsats for at forebygge, at det kommer igen. Se også: "Benenes led".

Forstuvninger i anklerne

Forstuvninger i anklerne kan efterlade stivheder i fodleddene med smerter og nedsat funktion til følge, men ofte er disse stivheder asymptomatiske. Blot efterlader de en tilstand, hvor fodens afsæt ved gang og særligt løb bliver mindre kraftfuldt. Det er normalt ændringer, der sker så gradvist, at man vænner sig til det og ikke registrerer, at der er et problem - før det bliver fjernet. Der kan efter den første skade opstå en forøget tendens til gentagne forstuvninger/forvridninger. Denne tendens vil også kunne fjernes eller reduceres ved behandling.

Andre sportsskader

Lyskeskader og ankelskader er blot enkelte eksempler på de mange typer idrætsskader, som behandles på klinikken. Nedenstående er andre skadestyper, som vi hyppigt ser:
Forfodssmerter/nedfald, springer- og løberknæ, slid på knæskallens bagside, hofte/bækkensmerter, seneskedebetændelse i håndleddene, tennis- og golfalbuer og flere forskellige typer skulderproblemer.
For idrætsfolk i udholdenhedssportsgrene
I disse sportsgrene er det ofte marginaler der tæller. Ved problemer i brysthvirvelsøjlen vil der skabes en nedsat evne til at udvide brystkassen og dermed give en nedsat lungekapacitet. Rettelse af disse fejl sammen med vores sædvanlige helkropslige gennemgang kan være med til at sikre, at marginalerne er ens side.