Design 12

mandag: 08:00 - 18:00 | tirs-tors: 07:30 - 18:00 | fre: 07:30 - 15:00

bestil en tid

51 37 39 40

  • Silder
  • Imagesilder

Slidgigt

Egentlig må slidgigt siges at være en misvisende betegnelse. Ordet gigt angiver nemlig, at der er tale om en betændelsestilstand i leddet, og det er ikke tilfældet i forbindelse med slidgigt. Der er blot tale om de ganske normale forandringer - altså slid - som kommer ved daglig brug, men dog mest ved misbrug af vores led.

Bruskfladerne i leddene tjener to hovedfunktioner. Dette følger af bruskmaterialets egenskaber. Dels er det meget glat, altså med ekstremt lille gnidningsmodstand. Dels er det fjedrende og således stødabsorberende.

Ved slid bliver bruskfladerne både tyndere og mere ujævne i overfladerne. På trods af disse forandringer viser flere undersøgelser gennem de sidste år, at det kun i de svære tilfælde er sliddet, som kan forklare smerterne.
Men hvad er det så, der forårsager smerterne? Selv om ingen kender det præcise svar på dette spørgsmål, tyder meget på, at mekaniske problemer er en stor del af forklaringen. Kiropraktisk behandling er netop målrettet mod korrektion af mekaniske problemer - altså problemer, der har ændret på den normale bevægelighed i leddene.
Vores erfaring siger os da også, at når vi netop ser bort fra de helt svære tilfælde af slidgigt, har kiropraktisk behandling en glimrende virkning på ledsmerter – på trods af forekomsten af slidgigt.