Design 12

mandag: 08:00 - 18:00 | tirs-tors: 07:30 - 18:00 | fre: 07:30 - 15:00

bestil en tid

51 37 39 40

  • Silder
  • Imagesilder

Diskusprolaps

En discusprolaps kan i sine tidlige stadier blot give lændesmerter, men oftest vil den i kraft af påvirkning af ischiasnernen medføre smerter ned i det ene ben. Ischiasnerven er en elektrisk ledning, som forbinder rygmarven og dermed hjernen med muskler og øvrigt væv i benene. Trafikken i denne ledning går i begge retninger. Derfor er smerter langs bagsiden af benene ikke nødvendigvis en udstråling fra ryggen ned i benene, men kan sagtens være f.eks. fod-, knæ- eller hofteproblemer, der trækker op mod ryggen.

Skade på en discus opstår nemmest når den udsættes for vridende belastninger. Mekaniske fejl i ben, bækken eller lænd medfører netop denne type belastninger og kan altså medvirke til dannelsen af en discusprolaps.

Normaliseringen af leddenes bevægelsesmønstre stopper den skadevoldende påvirkning, hvorefter kroppen kan reparere det beskadigede væv i fred og ro. Netop derfor er kiropraktisk behandling i mange tilfælde en effektiv behandling ved discusprolapser. I visse tilfælde er operation den eneste løsning på problemerne. Henvisning til egen læge vil da finde sted.